keskiviikko 4. toukokuuta 2016

AKSAA!!

"Suuri" aksa postaus :)
Kuvista ISO KIITOS RIITTA KÄLKÄJÄLLE!!

Tässäpä hieman meidän aksaa kuvien muodossa ja pohdintaa eri esteistä...

Lähtöasento: Halla tarjoaa tätä auttomaattisesti. Se oppi sen hyvin helposti, helpommin kuin sivulle tulon. Välillä tarvitsee vähän nostattaa sitä kun se tupsahtaa yleensä koko pyllylleen eikä jalkojensa päälle.
Lähtö on Hallalla hyvin räjähtävä ja se tarvitsee jättää riittävän etäälle tai muuten tulee eka rima alas.

Hallan hyppytekniikassa on ollut ja on edelleen parannettavaa. Se tiputtelee herkästi rimoja ja jos se sattuu olemaan sillä tuulella tulee muös 5cm rimat alas. Se välillä käyttää myös takapäätään huonosti, eikä ojenna taakse ja kerää niitä kunnolla alleen. Ollaan käyty Tähtitekniikan Maijun hyppytekniikka kurssi ja nyt kesällä yritetään ottaa sitä lisää.

Tästä kuvasta näkee hyvin kuinka läheltä siivekkeitä Halla välillä menee ja se jäikin juoksujen aikana pöksyistään kiinni jolloin koko siiveke rämähti nurin ja pöksyt jäi riman kannakkeeseen kiinni. Hallaa tämä ei mitenkään haitannut vaan meno jatkui kun pääsi kaameista pöksyistä eroon :)Puomilla meillä on pysäytyskontktit. Noh, yritetään ainakin... se on vielä kovasti työn alla sillä jos juoksen itse ohi, tulee tämä rähjäävä shellie imussa mukana. Täsmä treeniä on otettu ja sitä jatketaan. Vaihdoin juuri lelupalkkaan koska Hallasta on ääääärimmäisen tylsää pysähdellä joten tehdään siitä kivaa. Etenkin puomi on Hallalle vaikea koska se menee sen niin lujaa loppuun asti, A:lla joutuu kiipeämään enemmän niin vauhti on hitaampi.
Näin nätisti stopattiin kisoissa :)
Ja sitten se keinu.... huoh... tämä oli meille vahva este ja Halla suoritti sen nätisti mutta nykyään se menee lentäen yli jos vauhtia on yhtään liikaa... vaihdoin juuri käsky sanaa siihen ja lelupalkka tämänkin loppuu josko pysähtymisestä tulisi kivaa.

Kepit on mennyt koko ajan eteen päin ja Halla hakee itsekkin oikeaan väliin hyvin. Nämä opeteltiin kotona takapihalla 2x2 taktiikalla ja treeneissä keppikujalla koska Halla ei ohjureiden tai verkkojen päälle ymmärtänyt vaan hyppi yli.
Mun lentävä shetlantilainen <3
Putkia Halla rakastaa ja nyt on hiottu putkijarrua ja tästä kuvasta näkee hyvin että jotain on opittu :)
Tässä meinas mennä vähän pitkäks mut vauhti korvaa virheet :)
Näillä radoilla ei meinannut takaa leikkaukset toimia mutta yleensä Halla lukitsee ne hyvin. Pari kertaa se onkin kääntynyt putken suulla ympäri kysymään että TÄMÄKÖ?!? :D mutta tästä oppia itselle että vie ohjauksen loppuun...

Aksaradalla on Hallalla vain yksi vaihde ja se on TÄYSIÄ!!

Tässä 3.kuvan sarja: 1.hieno pujottelu...
2.katse kysyy MIHIN SITTEN?
3. Ohjaus käskee renkaalle ja nenä kääntyy sinne...
Ja hieno suoritus :)

Paljon on opittavaa mutta on mulla vaan magee aksakaveri <3 Se tekee täysiä töitä, komentaa mua mennessään ja nauttii kovasti :) mähän se olen joka kisoissa sählää mut hauskaa meillä on aina ollut. Kyllä niitä tuloksia sitten joskus tulee...

Jos jotain unohtu niin pistäkääpä kysymyksiä tulee :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti